ADANA-HATAY-GAZİANTEP GEZİSİ

Derneğimiz Yönetim Kurulu tarafından 18-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında Tarsus-Mersin-Adana-Hatay-Gaziantep'e gezi düzenlenecektir. Gezi programı devamını okuyunda.Geziye katılmak isteyenler için iletişim:05323276350

ANTAKYA –ADANA - GAZİANTEP TUR PROGRAMI

1,GÜN

ESHAB-I KEYF  - ADANA

Değerli misafirlerimiz ile belirlenen saatte yolculuğumuza başlıyoruz. Belirli aralıklarla  ihtiyaç molalarımızın ardından Pozantı’da sabah kahvaltımızı alıyoruz. Buradan Tarsus’a ulaşıyoruz. Toprağın üstünde bin bir meyve ve sebze göze çarparken, altında ise zengin bir kültür saklanmakta. Tarsus’ta gezimize ilk olarak Tarsus Şelalesi ile başlıyoruz. Burada verilen serbest zaman ve çay molası ardından, Eshab-ı Keyf Mağarası’nı görüyoruz. Eshab-ı Keyf diye adlandırılan ve kutsal kişiler olarak bilinen, Hıristiyanlarca 7, Müslümanlarca 8 evliya olarak kabul edilen Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Debernuş ve Kefeştetayuş adındaki yedi genç ve köpekleri Kıtmir’e ait olduğu söylenen ve burada yüzyıllarca uyuduklarına inanılan mağarayı ziyaret ediyoruz. Mağaradaki gezimizin sonrasın da yolumuzu Erdemli ilçesine doğru yola çıkıyoruz. Zeus Tapınağı, Cennet - Cehennem Obruklarını,Astım Mağarasını gezip yönümüzü Adana’ya yöneltiyoruz. Burada alacağımız meşhur adana kebaplarımızı yedikten sonra Çukurova Yaylasının ortasında yer alan ve Seyhan Nehrinin bereketli sularıyla beslenen şehir olan Adana’da gezimize eski Adana’yı gördükten sonra Meşhur Taşköprü’yü ve Sabancı Camiini fotoğraflıyoruz.Taşköprüyü ve Çobandede türbesini ziyaret edip Antakya’ya yola çıkıyoruz.Akşam yemek ve konaklama Antakyadaki otelimizde….

2.GÜN

HATAY ARKEOLOJİ MÜZESİ – HABİBİ NECCAR CAMİSİ – ANTAKYA

Değerli misafirlerimiz, İstanbul Çan, Ezan, Hazzan sesleri ile, Hristiyan, Müslüman ve Musevi kültürleriyle yoğrulmuş, farklı inanışlarda yaşam alanları ile, son zamanlarda diziler ile ünlenen Antakya’da otelimizde sabah kahvaltımızı aldıktan sonra  dünyanın en büyük mozaik koleksiyonuna sahip olacak olan, Hatay Arkeoloji Müzesi’ne gidiyoruz. Üçağız Mağarası, Tell Kurdu, Tel Tayinat ve Tel Aççana Höyüklerinin küçük örnekleri de yer aldığı müze gezimiz sonrasında, Antakya’nın dar sokaklarında rehberimiz eşliğinde dolaşıyoruz.Burada alacağımız yöresel yemeğimizin ardından Kadayıf imalatçılarından peynircilere, eski usul demir zanaatkârlarından bakırcılara, kadar dikkat çekecek o kadar çeşitli unsur var ki; sokak ortasında kömürde pişirilen Künefenin ya da Affan Kahvesi’nde Haytah / Bici Bici’nin tadına varabileceğiz. Anadolu’da yapılan ilk camii olarak bilinen Habibi Neccar Camii, birbirleriyle neredeyse sırt sırta olan Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Protestan Kilisesi, Sinagog gezileri sonrasında yönümüzü Gaziantep’e çeviriyoruz.Akşam  Konaklama ve  akşam  yemeğimiz Gaziantep otelimizde olacaktır.

3.GÜN

Gaziantep’te otelimizde alacağımız güzel bir sabah kahvaltısın ardından 1700 metrekarelik mozaik ile Dünyanın en büyük mozaik ünvanına sahip  Zeugma Mozaik müzesini ziyaret ediyoruz.Buradan şehrin tam ortasında 25-30 yükseklikte bir tepeye kurulmuş olan temeli Romalılar dönemine ait Gaziantep Kalesini, 14 şehit anıtını,Orhun Yazıtları,Kır Kahvesi Naib Hamamı , Osmanlı Şirvan camii görüyoruz..Gaziantep’in en eski çarşısı olan Bakırcılar çarşısına gidiyoruz.Her sokakta bakır sanatının izlerini görüp alışveriş için tanınan serbest zamanın ardından  Tahmis Kahvesini görüp Gaziantep’e özgü yöresel yemeklerimizi yedikten sonra saat:15:00 sıralarında yönümüzü İstanbul’a çeviriyoruz.Belirli aralıklarla verilen ihtiyaç molalarının ardından akşam İstanbul’da siz değerli misafirlerimiz ile bir    daha ki ADALI TURIZM organizasyonunda buluşmak dileği ile vedalaşıyoruz.

TUR ÜCRETİNE DAHİL ACENTE HİZMETLERİ

-LÜKS OTOBÜSLE GEZİ

-ARAÇ İÇİ İKRAMLAR

-2 GECE OTEL KONAKLAMASI,SABAH KAHVALTISI VE AKŞAM YEMEĞİ

-REHBERLİK HİZMETİ

- 3 GÜN VERİLEN YÖRESEL  ÖĞLEN YEMEKLERİ

-1.GÜN SABAH KAHVALTISI

Gezide belirtilen noktaların sıralamasında değişiklik olabilir fakat tur firması tüm noktaları gezdirecektir.

MÜZE GİRİŞ ÜCRETLERİ ÜCRETE DAHİL DEĞİLDİR.

KİŞİ BAŞI ÜCRET: 650 TL

Günün Sözü

Türk Milleti yüzyıllardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklâli yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlâtlarından ibarettir. Bu millet istiklâlsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.
Kemal Atatürk - 1922

Keşan FM Canlı

Anketler

Derneğimizin yeni sitesini nasıl buldunuz?

Kimler Online

Şu anda 22 ziyaretçi çevrimiçi